En viktig del av norsk industri

03 desember 2020
admin

En viktig del av norsk industri

Stein. Det er ikke det vi tenker på når vi tenker på norsk industri. Vi tenker på fisk. Vi tenker på vannkraft. Vi tenker på skog. Men hva med de mektige fjellene og den steingrunnen som landet vårt er bygget på? Det er faktisk utrolig hvor mye man kan bruke stein til. Mange ting som man kan tenke seg til og mange ting man kanskje ikke visste.

Men til felles har man et materiale som er utrolig allsidig og gøy å jobbe med. Man trenger ofte mye mer enn det man tror. Bare tenk på hvor mye stein det faktisk krever når man skal gruse en vei. Herregud. Man tenker kanskje ikke det er så mye, men det er flere tonn. Eller hvor mye det trengs når man skal planere? Eller bare legge stein i en innkjørsel? Det er helt enorme mengder stein som skal til og man skjønner ikke helt hvor mye det gjelder før man selv skal bestille det.

Hvor kommer steinen fra?

All den steinen vi bruker til å bygge, planere og gruse veier med kommer fra fjell. Heldigvis har vi i Norge helt enorme mengder fjell og fjellgrunn vi kan bruke. Andre land har ikke de samme forutsetningene som vi har og vi skal føle oss heldige fordi vi har tilgang på et så fantastisk materiale. Hvis du vil vite mer om hva det kan brukes til eller hvor mange forskjellige typer materialer og bruksområder som man har i dette domenet kan du lese mer inne på https://www.ulsteinbetong.no/knuseverk der du også kan ta kontakt hvis du ønsker å vite mer.

Et imponerende syn

Et knuseverk er et utrolig imponerende syn. De store maskinene som brukes ser bittesmå ut mot det mektige fjellet. Man føler seg som menneske bitteliten i møte med naturen og det gjelder også her.

Flere nyheter