Sunt kosthold gir bedre tannhelse

28 april 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Sunt kosthold gir bedre tannhelse

Ved å spise sunt vil du bevare tennene dine bedre. En tannlege i Grünerløkka vil bistå deg som ønsker en bedre tannhelse. I tillegg til å ta vare på tennene dine ved hjelp av tannpuss og tannlegebesøk, bør du opprettholde et sunt kosthold. De fleste av oss er opptatt av at tennene skal holde seg hvite. Du bør da blant annet unngå å drikke kaffe.

Det er viktig å spise sunne vitaminer for at hud, hår og tenner skal holde seg sunt. Du oppnår sunne og sterke tenner ved å spise riktig mengde vitaminer, som eksempelvis C vitamin. Dette er et vitamin som er med på å gjøre tannkjøttet ditt sunnere. 

Dersom du er en av dem som er glad i melk kan du drikke denne med god samvittighet. Melk inneholder kalsium og er positivt for både skjelettet og tennene. Spesielt kvinner bør drikke et glass melk om dagen for å opprettholde innholdet av kalsium i kroppen.  

Sunne matvarer gir bedre tannhelse

Det finnes mange sunne matvarer som er godt for både kropp og sjel. Derimot hevdes det fra flere hold at noen matvarer er bedre for tannhelsen din enn andre. Det kan derfor være lurt at du setter deg inn i hvilke matvarer som er bra for tennene og tannkjøttet ditt.

Ettersom det er kalsium i ost er dette en matvare som er med på å redusere hull, ved å nøytralisere syren som er i munnen. Hvis du er glad i å drikke grønn te kan du drikke denne med god samvittighet. Dette da den grønne teen er kjent for å forhindre at det danner seg plakk på tennene.

De fleste av oss har vel spist en rå gulrot som et mellommåltid. Dette er en grønnsak som er god å knaske på for tennenes skyld. Du kan også spise epler for å unngå plakk og skader på emaljen.

Flere nyheter