Ska du asfaltere? Dette må du tenke på

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er noe ting som det er lurt å tenke over før du går i gang med asfaltering. Her skal vi se litt nærmere på noen grunnregler og også se litt på hvilke fordeler det er ved asfaltering. 

Noen grunnregler for asfaltering 

image

Asfalt er mye brukt og det er det mange gode grunner til, men før vi skal se litt på fordelene ved å bruke asfalt, så skal vi se litt på grunnreglene man skal huske på med asfaltering. Noe av det første du skal tenke på er det man kaller bærelaget. Det er for å sikre at asfalten tåler den vekten den skal utsettes for, eksempelvis en personbil i en innkjørsel. Hvis bærelaget ikke er sterkt nok, kan man legge et lag av grus, singel eller pukk som forsterker laget. Det er viktig å bruke litt tid på å undersøke dette grundig før man asfalterer, så man ikke risikerer at asfalteringen ikke blir vellykket.

Når dette er gjort, er det viktig å komprimere bærelaget så mye som mulig. Dette kan man blant annet gjøre ved vanning. Det er viktig å komprimere bærelaget så man ikke får vannpytter og lignende som kan danne seg i asfalten hvis det ikke blir gjort grundig nok. 

Hvorfor asfalt? 

Det er altså noen klare fordeler ved asfalt, og en god grunn til at det er så mye brukt. Det handler jo selvfølgelig i en eller annen grad om hvordan asfalt rent faktisk ser ut. Det er nemlig et jevnt og pent materiale som får områder til å se ordentlige og ryddige ut. Det er altså en god måte å rydde opp på en sjuskete gårdsplass, parkeringsplass eller innkjørsel. Det er også en stor fordel at asfalt krever svært lite vedlikehold. Man kan enkelt feie og spyle den, den krever ikke mer. Det er også noe som varer lenge med godt vedlikehold. 

Flere nyheter