Inkluder fisk i kostholdet ditt

26 desember 2022
Johanne Larsen

editorial

Å spise fisk er en del av et sunt kosthold, og det er mange av oss som velger å spise fisk flere ganger i uken. Men hvorfor er det egentlig sånn, og hvorfor bør man inkludere fisk i kostholdet sitt? 

Ikke bare hverdagsmat

Det er egentlig ikke sånn at fisk bare er hverdagsmat, og for noen er det lett å tenke at fisk tilhører en slags husmannskost. Sånn trenger det ikke å være, og det finnes mange fisker som regnes for å være en delikatesse. I Norge kan man få utrolig fersk fisk av høy kvalitet, som kan gi noen utrolig gode smaksopplevelser. Det er verdt å tenke på når man skal ha fest eller et litt festlig lag, det trenger ikke å være kjøpte som står i sentrum – det kan også være luksuriøst og lekkert med en god fisk. Det er nemlig ikke bare hverdagsmat, men noe man kan spise til spesielle anledninger også. 

Men hvor kommer fisken fra? 

Kildin Finnmark

Det er jo ikke sånn at de fleste som spiser fisk fisker den selv, men vi kjøper fisken i butikken. Enten i vanlig matbutikk eller hos en spesialisert fiskehandler. Det er dog også sånn at denne fisken er lokal for oss som bor i Norge. Det er et av landene med størst eksport av fisk, og det er en av de største næringene vi har her til lands. Fartøy fra Kildin Finnmark er et godt eksempel på hvor vi får fisk fra, som havner i butikkene – og på tallerkenen etter hvert. Det er altså ikke så rart at vi nordmenn er så glad i fisk, når det er noe de fleste av oss er vokst opp med som god og sunn hverdagsmat. Dette er vaner som naturligvis fortsetter inn i voksenlivet og gjør at mange spiser fisk flere ganger i uken, både til hverdag og til fest. 

Flere nyheter