Få hjernetrim med rubiks kube

30 august 2021
Johanne Larsen

Er du på jakt etter god hjernetrim? Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er viktig med god hjernetrim, og hvorfor en rubiks kube kan være akkurat det redskapet du er på jakt etter for å få den beste mulige hjernetrimmen. 

Hvorfor trimme hjernen? 

Hvorfor er det egentlig at hjernen trenger trim? Man skal tenke på hjernen litt som om den var en stor muskel. Den blir slapp hvis den ikke får mosjon, og sånn er det faktisk også i praksis. Ting som korttidshukommelse og problemløsning går nemlig litt på sparebluss hvis vi ikke holder hjernen godt ved like, men hvordan gjør man egentlig det?

Det man kaller puslespill, altså små oppgaver som setter hjernen din på prøve og tvinger den litt ut av vante tankemønstre og baner, kan være god trim. Det kan for eksempel være tallspill som sudoku eller andre gåter som setter hjernen litt på prøve og tvinger den til å tenke logisk og se nye mønstre. Det kan også være små oppgaver basert på hukommelse. Faktisk er det helt opp til deg hva slags oppgaver det er – det viktigste er at det er fullt mulig å gjøre litt hjernetrim hver dag.

Hvorfor rubiks kube?

Et av de kanskje sterkeste symbolene på hjernetrim, er en rubiks kube. Det er faktisk en perfekt måte å gjøre det på. Det er ikke sånn at de fleste løser en Rubiks kube på første forsøk, nei, det er noe som krever øvelse – som så gjør mester. Rubiks kube handler om å vri på kuben så alle sidene omsider blir i samme farge. 

Det finnes mange forskjellige kuber man kan prøve. Finn og kjøp rubiks kube online, så kan du komme i gang med å lære deg å løse Rubiks kuben allerede i dag. Kanskje er det slett ikke så vanskelig som du tror? 

Flere nyheter