Få en flott terrasse

14 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Har du hus med hage, da er en terrasse noe de fleste velger å få. Disse kan finnes i mange størrelser, utgaver og materialer, og det er mange ting du må tenke over før du bygger en terrasse.

Mange valg til terrassen

Det er ikke «bare» å bygge en terrasse uten å tenke tingene gjennom først. Det er nemlig mange valg som må tas, og mange ting du må forberede. Tre viktige ting du bør tenke over fra start av er:

 – Plasseringen: tenk over hvordan terrassen er i forhold til solens vei over himmelen slik at du får mest mulig ut av lys og sol. Går den mot vest/sør får du kveldssolen inn så du kan nyte den. Men du må også velge en smart plassering ift. hage og hus, så det passer inn i hverdagen.

 – Størrelsen: hvor stor terrasse har dere behov for, og hvor mye rekker budsjettet til? Dette er helt individuelt og avhenger både av husets og hagens størrelse samt dine egne ønsker. 

 – Materiale: fliser eller tre er de to materialer som oftest anvendes til terrasser. Tre har et litt varmere og mer naturlig uttrykk, men krever kanskje mer vedlikehold enn fliser. Det er i høy grad et spørsmål om stil og personlige preferanser.

dør og vindu

Husk flotte terrassedører

Når du planlegger terrassen må du ikke glemme utgangen fra hus til terrasse. En terrassedør er viktig for å gjøre terrassen til en del av hjemmet, og derfor må du tenke over både utseende og funksjon. For eksempel er det avgjørende å velge riktig størrelse som gir en flott balanse, og så må du tenke over hvordan dørene skal åpnes. 

Også utseende og design spiller en viktig rolle, der du for eksempel kan velge alt fra moderne skyvedører med rene linjer til de mer klassiske terrassedører med sprosser eller lignende.

Flere nyheter