De viktigste tingene for deg som har egen nettbutikk

12 februar 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange ting man skal holde styr på når man har sin helt egen nettbutikk (eller kanskje vurderer å starte en). Her skal vi se litt nærmere på noen av de viktigste tingene du må huske på, så du kan gi god service og få en velfungerende nettbutikk. 

Sett opp en plan for henvendelser

Noe av det viktigste man kan fokusere på når det kommer til å drive en god og velfungerende nettbutikk, er at de som handler i butikken din føler at de får god service. Sider som trustpilot og tripadvisor er blitt viktigere og viktigere for forbrukere de siste årene, og det er helt vesentlig at man ligger godt an på disse sidene for å få det resultatet man vil ha. 

Der er det heldigvis mye man kan gjøre selv. Det er lurt å ha en god plan for hvordan man håndterer henvendelser fra kunder, og at man setter opp et velfungerende system for oppfølging, der man oppdaterer kunden for hvert ledd. Da føler kunden seg sett og ivaretatt, og det gir som regel også utslag i gode anmeldelser. Det er også viktig at man ikke setter opp løfter som man ikke kan holde – men alltid sørger for å lever innenfor de rammene man har satt opp, og informerer kunden hele veien. 

En god brevvekt

Brevvekt

Brevvekt er en sånn praktisk detalj som man kanskje ikke umiddelbart husker på, men som er svært viktig – ja, nesten sentral, for å drive bedriften. Det er nemlig sånn når man driver en nettbutikk, at mye omkostninger ligger i frakt. Derfor er det viktig at dette blir helt riktig, og at man vet akkurat hvor mye pakkene veier, så man kan gi en korrekt pris til kunden. Det er surt å måtte legge ut ekstra fordi man har beregnet feil, og derfor er det lurt å være presis. 

Flere nyheter